• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обмеження імпорту українського зерна може бути продовжене до жовтня
    Опубликовано: 2023-06-02 16:08:10

    Єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що наполягатиме на продовженні обмежень імпорту зерна з України до жовтня. Про це повідомляє The Guardian.

    За словами Войцеховського, Єврокомісія ще не погодилася продовжити обмеження, але він сподівається, що йому «вдалось переконати інші країни-члени, що це єдино справедливе рішення».

    Він розповів, що обмеження на імпорт зерна з України до ЄС, можливо, доведеться продовжити щонайменше до кінця жовтня, попри «шалений спротив» з боку Києва.

    Обмеження були запроваджені після скарг деяких країн ЄС на те, що надлишок українського зерна знижує ціни на місцеву агропродукцію та впливає прибутки фермерів.

    ЄС уклав угоду з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Болгарією та Румунією та дозволив їм заблокувати імпорт зерна з України.

    Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що подібні експортні обмеження є «абсолютно неприйнятними».

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.