• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо лідерів експорту соєвої олії з України
    Опубликовано: 2023-06-02 14:04:54

    Українські компанії у період з вересня 2022 року по квітень 2023 року експортували більше 184 тис. т соєвої олії. Експорт відбувався досить рівномірно протягом усього звітного періоду — в середньому по 23 тис. т за один місяць. Про це повідомляє Shareuapotential, пише agronews.ua.

    Зазначається, що соєва олія з України переважно експортується суходолом — залізничним та автомобільним транспортом через кордон з Польщею.

    Основними українськими експортерами соєвої олії протягом поточного сезону, як і в минулі періоди, залишаються два найбільших переробника сої — компанії МХП та «Астарта».

    Згідно даних операційних та фінансових звітів цих публічних компаній, частка МХП серед найбільших українських експортерів склала 18%, Астарти — близько 15%.

    Якщо для МХП переробка сої є допоміжною діяльністю, яка забезпечує компанію соєвим шротом для виробництва кормів, то для «Астарти» це окремий повноцінний сегмент бізнесу. Згідно звітів «Астарти», прибутковість переробки сої є найвищою за останні роки.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.