• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може зберегти лідерство з експорту соняшникової олії
    Опубликовано: 2023-06-01 18:08:16

    Згідно з оновленим прогнозом аналітиків USDA, у 2023/24 МР Україна залишиться лідером з експорту соняшникової олії на світовому ринку з часткою до 37% (проти 35% в 2022/23 МР). Очікується, що на зовнішні ринки в новому сезоні може бути відвантажено близько 4,5 млн тонн української соняшникової олії (+2%).

    Збереженню першості в наступному сезоні, як вважають аналітики ІА «АПК-Інформ», сприятиме очікуване збільшення виробництва соняшнику до 12,8 млн тонн (+12%) та відносно стабільна переробка даної олійної (близько 11,3 млн тонн, що на 2% вище за показник у поточному сезоні).

    Обсяги переробки сої та ріпаку в Україні теж можуть дещо зрости та складуть близько 1,5 млн тонн (+4%) та 0,2 млн тонн (+18%) відповідно.

    За оцінками USDA, у світовому рейтингу експортерів соєвої та ріпакової олій в сезоні-2023/24 Україна може залишити за собою 8 місце.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.