• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транзит української агропродукції через Польщу відновлено
    Опубликовано: 2023-05-19 16:38:19

    Транзит української агропродукції через Польщу відновлено

    Транзит української агропродукції через територію Польщі відновлено з 0:00 21 квітня. Про це повідомила Державна митна служба України на своїй сторінці у Facebook.

    Як уточнюється, для забезпечення можливості моніторингу сторонами транзитних переміщень сільськогосподарських товарів з України автомобільним та залізничним транспортом буде використовуватись функціонал системи NCTS. При цьому митницями призначення в транзитних деклараціях мають зазначатись морські порти Республіки Польща (Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин) або митні органи інших країн-учасниць Конвенції (у т.ч. країни-члени ЄС).

    «Зважаючи на зазначене, українським експортерам сільськогосподарської продукції рекомендується при оформленні експортних митних декларацій додатково, у внутрішній митниці відправлення, оформляти транзитні декларації відповідно до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Для уникнення непорозумінь у пунктах пропуску на суміжній стороні такі транзитні декларації мають бути доповнені даними безпеки (комбіновані декларації, які також замінюють подачу в країні-члені ЄС Entry Summary Declaration – ENS)», - вказується в повідомленні.

    Також у відомстві додали, що при заповненні транзитних декларацій також важливо зазначати:

    - повні (власні) назви компаній (відправник, одержувач, суб’єкт процедури тощо);

    - коди товарів згідно з УКТ ЗЕД на рівні 6 знаків;

    - фактичну країну призначення, куди прямують товари (можуть зазначатись треті країни);

    - маршрут переміщення, який має обов’язково включати Україну (як країну відправлення), країну митниці призначення, а також усі країни на шляху переміщення товарів.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.