До входження в овочевий бізнес потрібно готуватися як мінімум рік, оскільки швидкий і непрорахований початок призводить до втрат. Про це розповів керівник ТОВ «Органік-Д», експерт з виробництва овочів Вадим Кричковський під час мітапу «Як вирощувати цибулю, щоб не попасти на бабки», пише agronews.ua.
За його словами, починаючи вирощувати цибулю в промислових масштабах, потрібно врахувати низку важливих факторів. Насамперед необхідно, щоб земельні ділянки знаходилися поблизу джерела води, адже культура потребує щедрого поливу. Потреба на 1 га — до 6 тис. кубів за сезон.
«Потрібно здійснити обов’язкове планування всіх процесів вирощування, розбір технологічної карти, розрахунок усіх етапів аж до самого збуту. За повних технологічних затрат у 300 тис. грн/га та мінімальної врожайності 60 т/га чистий прибуток з 1 га має скласти не менше $10 тис.», — зазначає Вадим Кричковський.
Він також додає, що виробникам центральних та західних областей в жодному разі не слід брати за основу технологічні карти вирощування цибулі південних регіонів, оскільки вони не співпадають.
Інф. agronews.ua
agrinews.com.ua