• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стала лідером з постачання яблук
    Опубликовано: 2023-04-29 11:03:19

    Україна у січні 2023 року стала найбільшим постачальником яблука на ринок Узбекистану, попри тривалу російську військову агресію, складну й дорогу логістику та численні проблеми садівників. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Так, у січні експорт яблука з України до Узбекистану сягнув 360 т і на 24% перевищив обсяги постачань того самого місяця 2022 року. При цьому українське яблуко витіснило з ринку Узбекистану в січні яблуко з Ірану, Молдови та Туреччини. Постачання свіжого яблука з цих країн до Узбекистану впали в 32 рази, в 3 рази й в 4 рази відповідно.

    Водночас Україну за обсягами постачань яблука до Узбекистану в січні майже наздогнала Польща, яка експортувала 351 т фрукту на цей віддалений, але вельми прибутковий ринок збуту.

    Як показує моніторинг, оптові ціни на свіже яблуко сорту Голден Делішез в Україні та Польщі в січні 2023 року були втричі нижчими, ніж в Узбекистані. Водночас ціни в Молдові були трохи вищими, ніж в Україні та Польщі. У лютому 2023 року ціни на яблуко в Узбекистані продовжували зростати, але залишалися стабільними в Україні та Польщі, роблячи експорт до Узбекистану ще більш прибутковим.

    Зазначимо, що в грудні 2022 року Україна експортувала до Узбекистану 274 т свіжого яблука, а в листопаді, коли на ринку Узбекистану було, як і раніше, багато місцевого дешевого яблука, — 39 т.

    У 2022 році експорт українського яблука до Узбекистану сягнув свого піка в лютому-квітні, коли протягом трьох місяців було експортовано понад 1,5 тис. т свіжого фрукту.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.