• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У березні індекс споживчих настроїв зріс: українці покращили очікування щодо курсу гривні та інфляції
    Опубликовано: 2023-04-25 13:09:52

    У березні 2023 року Індекс споживчих настроїв в Україні зріс на 4,6 пунктів та становить 91,2 п. Про це йдеться в даних щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.

    Як змінилися настрої
    Індекс поточного становища зріс і складає 51,4, що на 3,4 п. вище за рівень цього показника у лютому. Індекс економічних очікувань у березні зріс на 5,5 п. та складає 117,6 п.

    У березні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс на 1,5 п. та складає 126,7 п.

    Індекс інфляційних очікувань зменшився на 1 п. та складає 177,3 п. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань зменшився на 9,4 п. та складає 125,7 п.

    «Обережні тенденції покращення споживчих настроїв та впевненості у національній валюті, які ми фіксували з початку року, продовжуються, і в березні ми вже говоримо про статистично значущі позитивні зміни у цих показниках. Це відбувається на фоні хоча і важкої, але стабільної ситуації на фронті, зменшенням російських ракетних обстрілів та суттєвій стабілізації електропостачання», — коментують аналітики Info Sapiens.

    Методика дослідження
    Дослідження споживчих настроїв в Україні проводилося GFK Ukraine з червня 2000 року, а з 2019 року його здійснює Info Sapiens.

    Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1000 осіб віком від 16 років.

    Значення індексів можуть змінюватися в межах від 0 до 200. Значення дорівнює 200 в тому разі, якщо всі громадяни позитивно оцінюють економічну ситуацію. Індекс дорівнює 100 тоді, коли частки позитивних і негативних оцінок однакові.

    Значення індексу менше ніж 100 означає, що в суспільстві переважають негативні оцінки.

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.