• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боротьба з голодом. Україна доставила до Ємену ще 30 000 тонн пшениці
    Опубликовано: 2023-04-19 16:04:49

    Судно Negmar Cicek доправило до Ємену гуманітарний вантаж – 30 000 тонн пшениці з України, що допоможе близько 1,7 млн жителів Ємену годувати свої сім'ї впродовж щонайменше місяця. Про це повідомляє пресслужба президента України.

    Відправлення цієї партії українського збіжжя до Ємену відбулося за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), а також завдяки фінансовій допомозі урядів США, Франції та Іспанії.

    "Наша гуманітарна програма Grain from Ukraine, яку ми реалізуємо спільно з партнерами, вже допомагає мільйонам людей у країнах, що найбільше потерпають від голоду, та утверджує глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки світу", – наголосив президент Володимир Зеленський.

    Це шоста партія зерна в межах ініціативи Grain from Ukraine. З початку ініціативи Україна відправила 170 000 тонн пшениці до країн із найскладнішою продовольчою ситуацією, серед яких Ефіопія, Сомалі, Ємен та Кенія.

    Понад 30 держав і міжнародних організацій, зокрема країни ЄС, США, Канада, Велика Британія, Японія, Корея та Катар, долучилися до програми Grain from Ukraine, зібравши понад $200 млн пожертв.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.