• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ферми на деокупованих територіях можуть збанкрутувати через неможливість розмінування
    Опубликовано: 2023-04-19 10:05:43

    Молочні господарства деокупованих і прифронтових областей без розмінування не зможуть заготовити грубих кормів та будуть змушені суттєво скорочувати або й зовсім закривати молочний напрямок.

    Про це повідомляє Асоціація виробників молока.

    За словами фермерів, це призведе до втрати робочих місць, втрати інвестицій, що є критичним фактором у молочному скотарстві, втрати бюджетних надходжень й втрати продовольчої безпеки та експортного потенціалу.

    "Господарства, які півроку і більше фізично не могли здійснювати господарську діяльність, не можуть оплатити послуги з розмінування і ризикують бути приреченими на банкрутство, адже  втратили 30-70% своїх молочних стад, зазнали значних руйнувань виробничих приміщень, складів, сільськогосподарської техніки, через пожежі втратили потенційний врожай або не зібрали ні гектара через замінування", - йдеться в повідомленні.

    Жодне із господарств, що потребують розмінування, не зможе сплатити за розмінування від 24 до 150 тис. грн/га.

    Середня врожайність пшениці у 2022-му році становила 4 т/га, середня ціна фуражної пшениці за І квартал 2023-го року - 6 тис. грн/т, тобто з 1 га пшениці фермери потенційно могли б отримали ті самі 24 тис. грн, повідомляє Асоціація.

    Нагадаємо, тимчасова заборона на експорт молочної продукції через Польщу болісно б'є по молочній галузі України, на кордоні зібралася черга з машин, які пройшли українську митницю і не можуть потрапити на польську територію.

    Михайло Шилін

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.