• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільше підприємство з виробництва насіння часнику на межі ліквідації
    Опубликовано: 2023-04-16 10:03:21

    Найбільше підприємство у Східній Європі з найбільшою лінією з виробництва насіння часнику до війни обробляло 150 га землі, наразі ця площа скоротилась до 30 га. Про це AgroPortal.ua розповів директор компанії «Єврошок» Сергій Шиш, пише agronews.ua.

    2022 рік був дуже важким, майже 70% бізнесу ми втратили — обладнання, техніку, людей. В середині та наприкінці року у нас з’явились нові розробки, війна стимулювала наше керівництво розвиватись далі. Ми сертифікували активатор кльову, ми робимо його 100% з часника під торговою маркою Spin&Fish, також сертифікували пасту тощо.

    За словами Сергія Шиша, 90% вирощеного часнику в світі йде на промислову переробку, зокрема й до фармакологічних компаній.

    Експерт зазначає, що часник, вирощений в Україні та Іспанії, — найякісніший, у ньому багато ефірних олій, живильних мікро- та макроелементів, це все залежить від ґрунту та клімату.

    «Китайський часник зараз нікому не потрібен. Оптова ціна в Європі — 5,6 євро/кг за українські та іспанські сорти, а за китайський — 1,8 євро/кг», — розповідає Сергій Шиш.

    Він додає, що компанія «Єврошок» може викупити будь-який обсяг часнику у своїх клієнтів, допомогти з подальшою реалізацією. В Україні вони єдине сертифіковане підприємство, що виробляє 100% натуральні часникові екстракти, які використовуються у харчовій промисловості, а також порошки, пасти.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.