• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литовська компанія Cargo перевезла понад 84 тис. тон агропродукції з України
    Опубликовано: 2023-04-12 10:03:33

    Протягом 2022 року литовська вантажна залізнична компанія LTG Cargo транзитом через територію Польщі перевезла 84 тис. тонн аграрної продукції з України до морського порту Клайпеда.

    Про це в інтерв’ю ЦТС розповіла генеральна директорка LTG Cargo Еґле Шиме.

    За її словами, з України через Польщу компанія транспортує зерно, соняшникову олію, кукурудзу, нафту. Зерно перевозиться контейнерами через прикордонні залізничні переходи Мостиська-2/Медика, Ягодин/Дорохуск і Тракішкі/Шяштокай до морського порту Клайпеда.

    Транспортування нафти відбувається в зворотному напрямку - зі станції Моцкава до України. Для цього вже в червні минулого року компанія частково відновили роботу "дочки" LTG Cargo Ukraine, яка надає експедиційні послуги.

    Шиме додала, що з Литви до України компанія транспортувала минулого року 120 тис. тонн нафти.

    Окрім цього, наступного року компанія почне тестові перевезення напівпричепів за маршрутом Чорноморськ-Драугісте. У Литві вже зараз бачать зростаючу потребу в цьому. Очікується, що згодом такі перевезення  стануть регулярними інтермодальними поїздами, що курсують двічі на тиждень.

    Повідомляється також, що дочірнє підприємство LTG Cargo - LTG Cargo Ukraine - та польська компанія PKP Cargo підписали угоду, згідно з якою перша стала оператором залізничних вантажоперевезень між Литвою та Україною через територію Польщі.

    Нагадаємо, українська зернова асоціація звернулася до уряду з ініціативою встановити спеціальні залізничні тарифи для зернових вантажів для перевалки в портах Дунаю. В УЗА впевнені, що така зміна допоможе зробити порти конкурентоздатними.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.