• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у п’ятницю
    Опубликовано: 2023-04-16 09:16:27

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у п’ятницю

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися в п’ятницю через зниження цін на конкуруючі олії з Даляня, хоча контракт розрахований на тижневе зростання на тлі очікувань скорочення пропозиції.

    Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Bursa Malaysia впав на 40 ринггітів, або 1,05%, до 3783 ринггітів (859,77 доларів США) за тонну до полудня.

    За тиждень пальмова олія зросла на 0,58%, збільшившись на другий тиждень поспіль.

    За словами трейдера з Куала-Лумпура, спотовий місяць тримався впевнено, відбиваючи підтримку на фізичному ринку, але наступні місяці спостерігалася слабкість через слабкість ринкових настроїв, повідомляє Рейтер.

    Інвестори чекають на дані Ради з пальмового масла Малайзії (MPOB), які будуть опубліковані в понеділок, щоб визначити подальший напрямок ціни.

    Опитування Reuters, що передує даними MPOB, прогнозує, що запаси пальмової олії в Малайзії впадуть до восьмимісячного мінімуму в 1,77 млн тонн наприкінці березня, оскільки експорт різко зріс напередодні місяця Рамадан.

    Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію подешевшали на 0,8%, а контракту на пальмову олію – на 1,4%. Чиказька торговельна палата була закрита у зв’язку із державним святом.

    На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    Ціни на нафту у четвер практично не змінилися, але продемонстрували третій тижневий приріст, оскільки ринки оцінили подальше скорочення видобутку, намічене ОПЕК+, та скорочення запасів нафти у США на тлі побоювань щодо перспектив світової економіки.

    Більш сильні ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму привабливішим варіантом сировини для біодизеля.

    (1 долар = 4,4000 ринггітів)

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.