• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий врожай: активізується попит на український ріпак за форвардами
    Опубликовано: 2023-04-11 12:54:31

    Новий врожай: активізується попит на український ріпак за форвардами

    Український ріпак майбутнього врожаю 2023 року користується попитом у імпортерів, які вже укладають форварди. Дещо стримують активність ринку політичні ризики. Ріпак старого врожаю 2022 року майже повністю реалізовано. Про це йшлося 4 квітня під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

    Станом на 1 квітня орієнтовні запаси ріпаку врожаю 2022 року становили близько 100 тис. тонн, які знаходяться у різних регіонах України. Торгівлі ріпаком старого врожаю майже не відбувається: хоча окремі переробники заявляють ціни на рівні 18500 грн/т, пропозиції з боку фермерів немає.

    “Активізується рух на ринку щодо нового врожаю ріпака, укладаються форварди. Є попит з боку Німеччини на рівні 485 євро за тонну, з боку Польщі – у ціновому діапазоні 470-490 $/т. Але є певні нюанси: польські, болгарські та румунські фермери вже розпочали забастовки проти поставок української агропродукції.

    З огляду на політичні ризики, деякі імпортери з обережністю ставляться до укладання форвардів, оскільки не впевнені, що в липні-серпні зможуть отримати український ріпак”, – зазначають в аналітичному департаменті ПУСК.

    За словами аналітиків, в цілому глобальний ринок ріпака зростає, тож є всі передумови для подальшого зростання цін на українську олійну.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.