• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боротьба з голодом. Україна відправила 30 000 тонн пшениці в Ємен
    Опубликовано: 2023-03-28 10:01:23

    Україна в неділю, 26 березня, відправила шосте судно в  межах гуманітарної програми Grain From Ukraine. Балкер Negmar Cicek вийшов з порту Чорноморськ, щоб доставити 30 000 тонн пшениці до Ємену, повідомило Міністерства інфраструктури.

    "Ємен — країна Азії, яка потерпає від продовольчої кризи. 30 000 тонн гуманітарної української пшениці країна отримає завдяки донатами урядів США, Франції та Іспанії", – повідомило міністерство.

    З моменту старту програми Grain From Ukraine порти Великої Одеси відправили 170 000 тонн української пшениці до таких країн як Ефіопія, Сомалі, Ємен, Кенія.

    Програма Grain From Ukraine започаткована Україною з метою об’єднати розвинуті країни навколо продовольчої допомоги країнам, що на межі голоду. Програма реалізується за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН.

    З 1 серпня 2022 року до 20 березня Україна експортувала через зерновий коридор 25,1 млн тонн сільськогосподарської продукції до 45 країн світу:

    - в Африку – 2,9 млн тонн (11,6%);
    - в Азію – 12,1 млн тонн (48,2%);
    - в Європу – 10,1 млн тонн (40,2%).

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.