• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гуманітарний вантаж для Африки. Кабмін затвердив постанову про закупівлю ще 125 тисяч тонн зерна
    Опубликовано: 2023-03-24 10:04:12

    Кабінет міністрів України затвердив постанову щодо продовження та необхідного фінансування ініціативи Grain from Ukraine. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

    За його словами, буде закуплено додатково 125 тисяч тонн пшениці або кукурудзи, які потім доставлять як гуманітарний вантаж у країни Африки.

    "Наша країна залишається одним із гарантів світової продовольчої безпеки. Загалом у межах зернової ініціативи Україна відправила вже понад 25 млн тонн агропродукції через чорноморські порти", – написав Шмигаль.

    Нагадаємо, що програму Grain from Ukraine було запущено в листопаді 2022 року. ЇЇ суть полягає у прямій закупівлі агропродукції в українських виробників для запобігання голоду в країнах Африки та Азії.

    Того ж місяця Кабмін схвалив надання гуманітарної допомоги цим країнам у вигляді 125 тисяч тонн зерна. Тоді на відповідні цілі виділили 900 млн грн.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.