• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За півроку Україна експортувала історичний максимум соняшнику
    Опубликовано: 2023-03-21 15:30:14

    За півроку Україна експортувала історичний максимум соняшнику

    Експорт насіння соняшнику з України з початку сезону-2022/23 (за вересень-лютий) сягнув нового історичного максимуму, склавши 1,54 млн тонн.

    Як повідомляють аналітики АПК-Інформ з посиланням на оперативні дані, майже 80% від загального експорту олійної припало на країни Євросоюзу та 19% - на Туреччину.

    У розрізі країн лідерами серед імпортерів стали Болгарія (в даному напрямку відвантажили 429 тис. тонн соняшнику; частка в загальному імпорті склала 28%) та Румунія (406 тис. тонн; 26%).

    Варто зазначити, що останні кілька місяців спостерігається поступове скорочення експорту олійної з України, зумовлене зниженням попиту та цін імпортерів на тлі достатньої пропозиції соняшнику в Європі, зокрема в її східній частині. Також на це впливає збільшення навантаження на логістику при експорті через західний український кордон.

    Водночас робота зернового коридору також залишається ускладненою, що суттєво обмежує внутрішню переробку і сприяє подальшій активній пропозиції українського соняшнику на експортному ринку.

    Згідно з оцінкою ІА «АПК-Інформ», у другій половині сезону-2022/23 з України може бути ще експортовано близько 800-900 тис. тонн даної олійної.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.