• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продавали кукурудзу за заниженими цінами — експосадовцям оголосили про підозру
    Опубликовано: 2023-03-03 14:29:42

    Продавали кукурудзу за заниженими цінами — експосадовцям оголосили про підозру

    Експосадовці держпідприємства та керівники товариств продали 3600 т кукурудзи, вирощеної на полях підприємства, за цінами, значно нижчими ринкових.

    Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції .

    «За даними правоохоронців у 2020 році між філією держпідприємства та комерційними структурами були укладені два договори про надання послуг з обробітку та форварду. Відповідно до умов договору, реалізація зібраного врожаю повинна здійснюватися за ринковою ціною сільгосппродукції на момент її продажу», — йдеться у повідомленні.

    Щоб заробити, фігуранти внесли зміни до договору. Вони прописали, що зібраний врожай кукурудзи реалізовувався комерційним структурам за нижчою за ринкову ціною. За такою схемою товариствам продали 3600 т кукурудзи, а збитки від таких угод становили понад 9 млн грн.

    Колишнім директорам держпідприємства та Полтавської філії ДП правоохоронці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, а керівникам двох комерційних структур — за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

    Нагадаємо, суд арештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка. Він причетний до фінансування збройної агресії проти України. Сердюк також володіє агробізнесом в Україні.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.