• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт зерновим коридором знову упав
    Опубликовано: 2023-02-03 17:08:01

    Українські експортери за 26-й тиждень роботи зернового коридору (23-29 січня) відправили з морських портів Одещини 608 тис. т агропромислової продукції, що на 32% менше відвантажень цим каналом тиждень тому. Про це говориться у повідоменні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

    «Кількість кораблів, котрі були завантажені за цей тиждень, склала 16 одиниць, що на 3 судна менше, ніж тиждень тому. Таким чином, середньодобове завантаження на 26-му тижні роботи зернового коридору становило 2,3 судна, що значно менше можливостей портів Одеської області», — підкреслюють експерти.

    В УКАБ зазначили, що попри низькі темпи експорту цим каналом, вкрай необхідне продовження роботи зернового коридору, оскільки це найдешевший, а для деяких наших партнерів — найкоротший шлях. Вартість логістики все ще залишається однією з ключових проблем українських аграріїв.    

    Найбільші обсяги експорту протягом 26-го тижня роботи зернового коридору становили:

    кукурудза — 55% експорту за цей період;
    пшениця — 36%;
    ячмінь — 5%.

    Українська продукція попрямувала до країн Азії (Ізраїль, Китай, Саудівська Аравія та інші), Європи (Італія, Нідерланди, Іспанія) та Африки (Кенія, Лівія). 

    Всього з початку роботи зернового коридору з 1 серпня 2022 року по 29 січня 2023 року вдалося експортувати 18,9 млн т продукції АПК.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.