• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У поточному сезоні Україна експортувала 9 млн. тонн пшениці
    Опубликовано: 2023-01-26 18:06:42

    Станом на 20 січня з початку 2022/23 МР Україна експортувала 9 млн. тонн пшениці, що на 45% менше аналогічного показника минулого року.

    Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу, основними причинами такого значного скорочення обсягів експорту цієї культури були:

    зменшення обсягів виробництва пшениці в 2022/23 року через часткову окупацію територій України та зниження врожайності, внаслідок чого зібрали 20,2 млн. тонн зернової, що на 37% менше показника попереднього року;
    ускладнена логістика при здійсненні експорту через часткову блокаду українських морських портів російськими військами, неповноцінну роботу «зернового коридору» та все ще низьку пропускну здатність альтернативних маршрутів.

    В УКАБ зазначили, що через зміну логістики суттєво змінилася і географія експорту пшениці. Якщо до початку війни основними країнами-експортерами були Індонезія, Єгипет та Туреччина, то в поточному маркетинговому році це – Румунія, Іспанія та Туреччина.

    Разом з тим в України все ще залишається експортний потенціал пшениці, є перехідні залишки з минулого маркетингового року. Достатньо запасів й для внутрішнього споживання, що становить близько 7 млн. тонн. Однак, ціна все ще залишається низькою на українському ринку, що значно ускладнює подальшу діяльність українських аграріїв. 

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.