• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До «‎‎зернової угоди»‎ планують долучити новий вид продукції
    Опубликовано: 2023-01-20 18:04:43

    Україна хоче розширити «‎зернову угоду», включивши до неї поставки сталі, щоб підтримати економіку, яка постраждала від війни з росією.

    Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, в інтерв'ю Bloomberg.

    Вона закликала розвивати угоду, яка відкрила три українські чорноморські порти, для експорту продовольства, щоб полегшити ситуацію на світовому ринку.

    За її словами, розблокування додаткових українських портів є однією з передумов для зростання ВВП України на 3% цього року після падіння майже на третину внаслідок російського вторгнення торік.

    «‎Ми зосередимося на будівництві нових сховищ для зберігання сільськогосподарської продукції, але зі стратегічної точки зору нам необхідно відкрити морські порти. Це стосується не лише сільського господарства, а й сталі»‎, — сказала очільниця Мінекономіки.

    За словами Свириденко, минулого року ВВП України скоротився на 30,2%, що все ще є кращим результатом після початкового прогнозу в 50%.

    Нагадаємо, польські фермери виступають проти експорту українського зерна до Польщі, заявляючи, що це обвалює ціни на їхню продукцію.

    Сергій Герасименко

    Инф. infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.