• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна встановила абсолютний рекорд в експорті молочних продуктів
    Опубликовано: 2023-01-22 10:06:15

    Україна має абсолютний рекорд за експортом молочної продукції в Європу. Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», повідомляє Мінагро, пише agronews.ua.

    За словами Тараса Висоцького, Україна експортує не лише сировину, а й продукти переробки. Збільшилися показники експорту тваринницької продукції до ЄС, зокрема м’яса птиці та яєць. Україна має абсолютний рекорд за продажем молочної продукції в Європу. Також спостерігається зростання експорту біоетанолу в ЄС.

    В умовах війни аграрний сектор став основою українського експорту та, відповідно, гарантом валютних надходжень від торгівлі. Чотири з топ-5 позицій товарів, що Україна торік продавала, посіли продовольчі та с/г товари. Аграрна частина склала 53% від всього експорту. Загальна вартість продукції – понад $ 23 млрд.

    Чиновник зазначив, що на 2023 рік попередньо очікуються такі ж валютні надходження, як і у 2022 році.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.