• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майже 65% приватних інвесторів у землю — представники IT-сектору
    Опубликовано: 2022-12-20 11:03:47

    Чому земля залишається найпривабливішим фінансовим інструментом для українців навіть зараз, на конференції «Жити на відсотки» розповів Андрій Усенко, СЕО та засновник «Твоє Коло», засновник «Мясторія».

    Переваги землі
    «Землю можна вважати найціннішим активом сторіччя», — розпочав свою доповідь Андрій Усенко і назвав основні її переваги.

    Земля — це нерухомість, яку інвестор отримує у власність одразу після її купівлі.
    Малий поріг входу від $3 тис. з можливістю поступового докуповування активу.
    Земля вже в оренді.
    «Інвестору не доведеться шукати орендатора, він уже працює на ділянці, потрібно тільки переукласти угоду на нового власника. Дохід від оренди на сьогодні становить від 5 до 9%, залежно від ділянки», — зауважив спікер.
    Потенціал зростання вартості.
    «Реалізації прогнозів, що у перші 4 роки після запуску ринку земля виросте на 70%, завадила війна. Але ті євроінтеграційні процеси, які відбуваються, і підтримка міжнародних партнерів, і інвестиції у повоєнні роки дають підстави вважати, що земля швидко буде зростати у ціні», — підкреслив СЕО та засновник «Твоє Коло», засновник «Мясторія».

    Низькоризиковий актив.
    «Земля не старіє з часом, не потребує ремонтів, зруйнувати її майже неможливо. Навіть у час війни, незалежно від втрат чи доходів компаній, які орендують ділянки, їхні власники отримують свою орендну плат», — запевнив Усенко.
    Агросектор працює.
    «Агросектор у будь-якому випадку вистоїть. По-перше, світові ціни на продовольство зростає. А по-друге, завдяки аграріям, логістам, державі після порушених ланцюгів поставок на початку війни ми швидко змогли побудувати нові експортні шляхи і знайти нових партнерів», — зауважив експерт.
    Читайте також: 5 ворогів великих заробітків інвестора та як із ними боротися

    Портрет інвестора у землю
    За словами Андрія Усенка, поширена думка, що у землю інвестують люди, здебільшого пов’язані з сільським господарством чи агробізнесом, є хибною.

    «Найчастіше інвестують люди, які жодним чином не пов’язані з агробізнесом. Найбільший сегмент клієнтів — це представники ІТ. У трійці лідерів також підприємці та військові», — розповів експерт.

    Тим, хтовагається — інвестувати у землю чи ні — Андрій Усенко однозначно радить інвестувати. За його словами, час для цього ще дуже вдалий.

    Він пояснює, що зараз ринок відкритий тільки для фізичних осіб — громадян України, які можуть придбати до 100 га. З 1 січня 2024 року купувати землю зможуть юридичні особи (якщо кінцевий бенефіціар — громадянин України) обсягом до 10 тис. га. Відповідно конкуренція стане вища, пропозиції менше, ціна швидко зросте.

    Ірина Рибніцька

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.