• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Strategie Grains очікує збільшення врожаю зернових у ЄС наступного року
    Опубликовано: 2022-12-19 13:43:32

    Strategie Grains очікує збільшення врожаю зернових у ЄС наступного року

    Виробництво зерна в Європейському Союзі має зрости наступного року порівняно з урожаєм 2022 року, який сильно постраждав від посухи та аномальної спеки, повідомила в четвер консалтингова компанія Strategie Grains.

    У своїх початкових прогнозах на врожай 2023 року Strategie Grains прогнозує виробництво м’якої пшениці на рівні 128,7 млн. тонн, що на 2,5% більше у порівнянні зі 125,5 млн. тонн цього року.

    Очікується, що виробництво кукурудзи відновиться до 63,7 млн тонн, що буде на 26% більше порівняно з 15-річним мінімумом 50,5 млн тонн, зафіксованим у 2022 році.

    Виробництво ячменю має збільшитися на 2% з 51,3 млн. цього року до 52,5 млн. тонн у наступному.

    «Зростання виробництва в річному обчисленні, яке ми прогнозуємо на 2023 рік, ґрунтується на очікуваному поліпшенні погодних умов порівняно з 2022 роком», — йдеться у щомісячному звіті Strategie Grains щодо зернових.

    «Проте наші виробничі прогнози можуть бути помилковими через більш високі виробничі витрати, особливо на добрива, що може змусити деяких фермерів переглянути свої методи управління культурами».

    Стан посівів зернових у Європі перебуває переважно в хорошому стані, повідомила французька компанія, хоча й зазначила, що пізнє повернення дощів на південний схід Європи завадило посівним роботам.

    На поточний сезон 2022/23 консалтингова компанія знизила свій прогноз експорту м’якої пшениці з ЄС до 31,5 млн. тонн з 31,6 млн. минулого місяця і збільшила прогноз імпорту кукурудзи в ЄС на 1 млн. тонн до 24,2 млн. тонн.

    Очікується, що запаси пшениці та ячменю в ЄС наприкінці цього сезону будуть достатніми, частково через слабкий внутрішній попит, пов’язаний із падінням економіки, тоді як пропозиція кукурудзи буде збалансована за умови продовження активного імпорту, додали в Strategie Grains.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.