• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За 9 місяців «Шляхами солідарності» вивезено 19 млн. тонн агропродукції
    Опубликовано: 2022-12-18 14:09:17

    За минулий місяць Україна побила рекорд щодо обсягів відвантаження сільгосппродукції альтернативними шляхами. Про це розповів заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич в ефірі Всеукраїнського марафону «Єдині новини», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

    «У листопаді ми побили рекорд експорту агропродукції через так звані «шляхи солідарності», досягши позначки в 3,3 млн. тонн. Загалом за 9 місяців війни наземними шляхами вже вивезено 19 млн. тонн. Тому подальша реалізація ініціативи “Шляхи солідарності” є життєво важливою для нашого експорту як альтернатива морським портам», – зазначив Дмитрасевич.

    Він підкреслив, що з початку війни було дуже важливо нарощувати пропускну можливість експорту саме наземним шляхом.

    «Коли ми досягли максимальної межі вивезення агропродукції в 3 млн. тонн щомісяця альтернативними шляхами, стало зрозуміло, що їх необхідно розширювати. Для цього ми почали налагоджувати комунікацію та співпрацю з європейськими партнерами», – наголосив заступник міністра.

    Стосовно експортних прогнозів на наступний рік, він зауважив, що вони безпосередньо залежать від роботи «зернової ініціативи», зокрема від можливості приєднання до неї миколаївського порту.

    «Це зможе суттєво збільшити можливості вивезення нашої агропродукції і, що не менш важливо, дозволить здешевити експорт, адже зараз витрати на логістику надзвичайно високі», – резюмував Дмитрасевич.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.