• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, скільки Україна заробила грошей на експорті продукції цього року
    Опубликовано: 2022-11-14 16:02:04

    За перші 10 місяців 2022 року Україна змогла створити торговельний оборот на суму 80,3 млрд доларів. З цієї суми 36,9 млрд становить експорт, а на імпорт припадає 43,4 млрд валюти. Відповідний звіт був створений на основі інформації Міністерства економіки України автором цифрового контенту Тарасом Качкою, пише agronews.ua.

    Такі показники менші ніж були у 2021 році, що пояснюється російським повномасштабним вторгненням. За перші два місяці року без війни Україна змогла експортувати товарів на суму в 11,3 млрд доларів, що становить понад 30% усього експортованого об’єму за наступні вісім місяців.

    У порівнянні з 2021 роком за аналогічний період, експорт України скоротився на 32,3%, а імпорт зазнав зменшення на 23,9%.

    Після початку повномасштабного вторгнення найприбутковішим місяцем став вересень, тоді Україна експортувала товарів на суму в 4,1 млрд доларів, найменш прибутковим був березень та квітень – 2,6 млрд.

    В жовтні Україна експортувала майже 2 мільйони тонн пшениці, 2,2 млн тонн кукурудзи та 669 тонн ріпаку. Розмір експорту олії в жовтні склав 454 тони.

    Цікаво, що Індія у жовтні купила 21,7% від загальної експортованої олії Україною. Це свідчить, що зерновий коридор є вкрай важливим для цієї країни.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.