• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через війну втрати агросектору сягнули $30 млрд — експерт
    Опубликовано: 2022-11-04 17:02:21

    Прямі втрати агросектору внаслідок війни становлять понад $6 млрд, а загальні втрати становлять понад $30 млрд.

    Про це під час презентації повідомив керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) Сергій Кубах, пише «‎Укрінформ»‎.

    «‎За різними оцінками, прямі втрати активів у сільському господарстві України становлять понад $6 млрд, а загальні втрати — понад $30 млрд»‎ — зазначив Кубах.

    Крім того, пошкоджень зазнали понад 5% земельного фонду України, а це понад 2 млн га.

    Як підкреслив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час заходу, сьогодні аграрії стикаються з великою кількістю викликів — окрім війни, на них тиснуть низькі ціни на зерно, складні погодні умови, невизначеність щодо завтрашнього дня.

    «‎Одним із чинників, які ускладнюють нам роботу, є обсяг прямих і непрямих руйнувань, спричинених війною. Тому так важливо документально зафіксувати збитки сьогодні, щоб надалі сформувати вимоги до їхнього відшкодування і пізніше — відшкодовувати їх»‎, — сказав Сольський.

    Читайте також: «Тактика — перемогти. 5 уроків антикризового планування для аграріїв‎»‎
    За словами авторів проєкту, зафіксовані факти воєнних руйнувань і зібрані документи надалі можуть використовуватися для відшкодування відповідних збитків.

    Уточнюється, що наразі на карті зібрано інформацію про 213 пошкоджених об'єктів у 25 територіальних громадах. Більшість із них стосується пошкоджених земельних ділянок.

    Постраждалі аграрії закликають долучатися до збору доказової бази про воєнні злочини проти агропідприємств.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.