• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перші українські компанії домовилися про продаж біометану в ЄС
    Опубликовано: 2022-10-19 09:53:24

    Перші українські компанії домовилися про продаж біометану в ЄС

    Українська Регіональна Газова Компанія, Галс Агро та нідерландська компанія STX 30 вересня підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.

    Згідно з документом, український біометан продаватимуть через так звану віртуальну торгову точку (VTP).

    "Це дозволить продавати газ, який було фізично подано до газорозподільних мереж України в Європу. Наразі готуються усі необхідні документи та виконуються процедури для здійснення перших транзакцій на європейському ринку", — пояснили в РГК.

    Згодом підписаний меморандум стане підґрунтям для продажу біометану в Європу для інших виробників цього газу.

    Зазначається, що РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей компанії Галс Агро до газорозподільних мереж в Чернігівській області. Раніше, у липні "Регіональна газова компанія" та "Галс Агро" уклали перший договір щодо приєднання біометанового заводу у Чернігівській області до газорозподільних мереж. 

    В першому півріччі 2023 року РГК планує підключити до газорозподільних мереж другий біометановий завод у Вінницькій області.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.