• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Зернова угода» буде для нас дуже тривожним питанням
    Опубликовано: 2022-10-14 16:31:00

    «Зернова угода» буде для нас дуже тривожним питанням

    Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський не може передбачити, чи буде продовжена "зернова угода" за посередництва ООН і Туреччини.

    Про це він заявив на саміті Future of Food and Farming Summit у Парижі, повідомляє Politico.

    Сольський сказав, що важко обговорювати шанси на продовження угоди, яка дозволяє Україні вести морську торгівлю, незважаючи на її війну з Росією, термін дії якої закінчується в листопаді.

    "Ми можемо говорити про шанси на продовження чогось, коли ми розуміємо, що за столом розумні й адекватні люди", – сказав він.

    Незважаючи на підписану у липні угоду, останніми тижнями Путін критикував її та стверджував, що переважна більшість експортованого зерна йде в багаті країни Європи, а не в бідні країни, які цього найбільше потребують. Такі зауваження викликали сумніви в тому, що угода буде продовжена.

    "Дуже важко щось планувати", – сказав Сольський та додав, що Україна працює з ООН і Туреччиною над продовженням угоди, яка є життєво важливою для української економіки та для країн з нестачею продовольства, зокрема в Африці.

    "Я думаю, що продовження угоди буде для нас дуже тривожним питанням до моменту її підписання. У нас буде розуміння того, станеться це чи ні, ближче до завершення [угоди]", – зауважив міністр.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.