• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україну на завантаження зайшов п'ятий зерновоз за програмою ООН для бідних країн
    Опубликовано: 2022-10-04 10:03:58

    У неділю, 2 жовтня, в Україну на завантаження зайшов п'ятий зерновоз, зафрахтований Організацією Об'єднаних Націй у межах "зернової ініціативи". Судно NEW ISLAND вантажністю понад 47 000 тонн має доставити партію зерна до Сомалі, повідомило Міністерство інфраструктури.

    Ця країна розташована на Африканському розі, який другий рік поспіль страждає від засухи. Сезон дощів, який триває зазвичай з березня до червня, цього року закінчився уже в травні, причому кількість опадів була рекордно низькою.

    За даними ООН, у північних районах Сомалі випало від 30 до 60 відсотків від звичайної кількості опадів, а у центральних і південних – від 45 до 75 відсотків. Це був четвертий поспіль невдалий сезон дощів з кінця 2020 року.

    Кількість людей, які страждають від посухи в Ефіопії, Кенії та Сомалі, за п'ять місяців збільшилася з 9,5 млн до 16,2 млн.

    У неділю з портів в Одесі, Чорноморську та Южному вийшли п'ять суден з 114 700 тонн агропродукції, а загалом станом на 2 жовтня "зерновим коридором" з України вийшло 257 суден, які разом вивезли 5,8 млн тонн агропродукції.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.