• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Агротрейд» вдвічі збільшив перевалку зерна через порти
    Опубликовано: 2022-10-07 11:13:19

    «Агротрейд» вдвічі збільшив перевалку зерна через порти

    Про це розповіли в прес-службі компанії.

    Як йдеться в повідомленні, за півроку повномасштабної війни Група АГРОТРЕЙД експортувала близько 140 тисяч тонн зерна. Це приблизно в чотири рази менше, ніж компанія могла експортувати у мирний час. Такі дані наводить директорка з операційної діяльності Групи АГРОТРЕЙД Олена Ворона.

    «Цей показник містить у собі як власне зерно Групи АГРОТРЕЙД, так і зерно інших холдингів. За сьогоднішніх умов традиційний трейдинг трансформувався в спільне виконання контрактів разом з іншими сільгоспвиробниками. Тому зараз ми об’єднуємось з компаніями, яким також складно вивезти зерно, щоб здійснювати спільні продажі», — розповідає Олена Ворона.

    Проте, за її словами, ситуація з експортом дещо покращилась після часткового розблокування портів в рамках Стамбульських угод. Тепер, коли залізна дорога вже не єдиний спосіб вивезення зерна, темп експорту пришвидшився вдвічі.

    Часткове розблокування портів почало позначатись і на вартості зерна. Якщо раніше ціни всередині України були надзвичайно низькі, а за кордоном навпаки — стрибнули вгору, то тепер ця різниця поступово вирівнюється.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.