• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завдяки ЗСУ збільшаться площі посівів озимих
    Опубликовано: 2022-09-21 15:39:15

    Завдяки ЗСУ збільшаться площі посівів озимих

    В Україні вже стартувала кампанія з посіву озимих культур. Наразі очікується засіяти 65 % від минулорічної площі – 4,7 млн га.

    Про це в ефірі єдиного марафону UAразом розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

    За його словами, зменшення площ зумовлене тимчасовою окупацією, бойовими діями та мінуванням с/г угідь.

    «Зважаючи на останні події зі звільнення українських територій з-під окупації Збройними Силами України, в нас є обґрунтований оптимізм, що цей прогноз у 4,7 млн га покращиться», – зазначив Маркіян Дмитрасевич.

    Посівного матеріалу українським аграріям вистачає, додав він.

    Заступник міністра агрополітики також зауважив, що на тлі зменшення посівної площі пропорція з посівів зміщується в бік ріпака. «Ця культура дорожча і краще витримує логістичні затрати наших фермерів, хоча й трішки складніша у вирощуванні», – прокоментував цю тенденцію він.

    Крім того, Маркіян Дмитрасевич запевнив, що цьогоріч Україна зможе повністю забезпечити внутрішню потребу у гречці, адже посівні площі під неї збільшилися.

    «Торік це приблизно було 70 тис. га – цього року маємо трохи більше 117 тис. га. Стосовно цін, то раніше велика частина гречки імпортувалася, зокрема з Казахстану. У лютому імпорт був припинений. Очікуємо, що після збору врожаю гречки вже на збільшених площах посіву цей баланс покращуватиметься в бік зменшення вартості гречки», – резюмував Маркіян Дмитрасевич

    Нагадаємо, сільгосптоваровиробники всіх областей України проводять сівбу озимого ріпаку. Станом на 12 вересня його посіяно 841 тис. га, або 87% до прогнозу.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.