• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна експортувала вже 3,9 млн тонн агропродукції «зерновим коридором»
    Опубликовано: 2022-09-20 10:01:37

    Україна відправила на експорт морем у межах "зернової" угоди вже 3,9 млн тонн агропродукції, повідомили в Міністерстві інфраструктури, пише УНН.

    Цитата

    "З моменту виходу першого судна з українським продовольством уже експортовано 3,9 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 169 суден з продовольством, яке було направлене до країн Азії, Європи та Африки", - повідомили у міністерстві.

    Деталі

    За даними Мінінфраструктури, сьогодні, 19 вересня, з портів "Одеса" та "Південний" вийшли 4 судна з 178,78 тис. тонн агропродукції. Зокрема, з Одеського порту вийшли балкери FULMAR S та GULMAR, а з порту "Південний" — балкери TOMAHAWK та ARCTURUS.

    Додамо

    У Міноборони Туреччини 19 вересня повідомляли, що з портів України вирушили ще 6 запланованих на сьогодні суден.

    Доповнення

    Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

    Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.