• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна заявила, що Росія не має підстав переглядати угоду щодо зерна
    Опубликовано: 2022-09-09 10:09:54

    Росія не має підстав переглядати угоду, яка дозволяє Україні експортувати зерно з портів у Чорному морі. При цьому умови угоди воєнного часу суворо дотримуються. На цьому наголосив радник президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю Reuters.

    Росія не має підстав переглядати угоду, яка дозволяє Україні експортувати зерно з портів у Чорному морі.

    Деталі
    Подоляк прокоментував ситуацію після того, як президент Росії Володимир Путін заявив, що обговорить поправку до угоди, щоб обмежити країни, які можуть приймати вантажі.

    Він наголосив, що об'єктивних причин для перегляду зернової угоди немає, оскільки всі умови суворо дотримуються.

    «Я вважаю, що подібні несподівані та безпідставні заяви швидше свідчать про спробу знайти нові агресивні тези, щоб вплинути на світову громадську думку і, перш за все, чинити тиск на ООН», — сказав Подоляк.

    Нагадаємо
    Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у вівторок поставив під сумнів угоду, звинувативши західні держави у невиконанні взаємних зобов'язань щодо сприяння перевезенням із Москви.

    Міністр сільського господарства України Микола Сольський повідомив Reuters, що Росія не зробила жодних кроків для зміни угоди, укладеної за посередництва ООН та Туреччини.

    На запитання про висловлювання росіян Сольський сказав: «Я теж бачив (коментарі, ред.), але ми нічого не бачимо на нашому рівні».

    Раніше «Мінфін» писав про те, що 22 липня у Стамбулі Україна, Росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту зерна через Чорне море. Документ називається «Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів». Україна при цьому не підписувала жодних документів із Росією.

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.