• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшення ефективності: Ліси України увійшли до переліку ключових державних підприємств
    Опубликовано: 2024-05-02 12:03:27

    Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" отримало статус особливо важливого для економіки суб'єкта господарювання у державному секторі економіки. Це означає, що призначення керівників та членів наглядових рад буде здійснюватися за участю спеціального комітету.

    Про це повідомило Міністерство економіки України.

    Зміни до відповідних постанов були ухвалені урядом на засіданні 30 квітня. Це стосується постанови №777 "Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки" від 03.09.2008 року та постанови №643 "Деякі питання управління об’єктами державної власності на період воєнного стану" від 31.05.2022 року.

    За словами заступника міністра економіки Олексія Соболева, цей крок є першим у покращенні корпоративного управління, яке сприятиме залученню інвестицій.

    Він пояснив, що створення наглядової ради на конкурсній основі з участю комітету з призначення керівників, до якого входять представники як державних, так і міжнародних організацій, є ще одним кроком до впровадження кращих практик корпоративного управління у державному секторі.

    "Ця практика вже показала свою ефективність у інших ключових для економіки компаніях. Це відкриває нові можливості для підприємства, підвищує його незалежність у управлінні та забезпечує залучення необхідних ресурсів, особливо в умовах війни", - підкреслив Соболев.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.