• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії можуть отримати компенсацію за придбання вітчизняної техніки
    Опубликовано: 2024-05-08 12:06:19

    Міністерство економіки України розширило перелік вітчизняної техніки та обладнання для сільськогосподарського сектору. За цією програмою аграрії можуть отримати 25% компенсацію з державного бюджету. Наразі перелік включає продукцію 64 виробників, що становить 6 691 номенклатурну позицію.

    Про це повідомлено з Міністерства економіки. До оновленого переліку додано 20 нових виробників. Серед них – грунтообробна, посівна техніка, машини для обробки насіння, внесення добрив, обприскувачі, транспортне обладнання, системи зрошення та сушіння, техніка для тваринництва.

    "Програма 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника — одна зі складових нашої політики “Зроблено в Україні”, яка спрямована на підтримку українського виробника та стимулювання попиту на вітчизняну продукцію", - зазначила перший віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко.

    Для отримання компенсації аграрії повинні обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати заявку з документами до уповноваженого банку. Програмою охоплено 30 банків-партнерів. У 2021 році на реалізацію програми виділено 1 млрд гривень.

    Перелік буде й надалі оновлюватися за заявками виробників до 31 жовтня. Мінекономіки закликає виробників подавати документи для включення до переліку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.