• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна спрощує перевезення пасік: що змінилося
    Опубликовано: 2024-05-01 13:09:39

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до Порядку видачі ветеринарних документів, що спростить процедуру перевезення пасік до місць медозбору на період воєнного стану. Про це повідомлено в пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства.

    На засіданні Уряду було прийнято постанову № 461 «Про внесення зміни до пункту 6 Порядку видачі ветеринарних документів», яка передбачає наступні нововведення.

    Зокрема, для перевезення пасіки до медоносних угідь у межах району, тепер ветеринарний документ видаватиметься після клінічного огляду пасіки та оцінки епізоотичного стану місцевості. Також передбачена необхідність наявності ветеринарно-санітарного паспорта пасіки для перевезення.

    Важливою зміною є те, що ветеринарний документ буде дійсним протягом весняно-літнього періоду теперішнього року і стане підставою для видачі документа на повернення пасіки на постійне місце розташування.

    У випадку зміни епізоотичного стану пасіки під час перевезення, власник зобов'язаний негайно припинити переміщення пасіки та повідомити про це Держпродспоживслужбу для вжиття відповідних заходів.

    В Мінагрополітики підкреслюють, що ці зміни сприятимуть розвитку бджільництва та рослинництва, забезпечуючи більш інтенсивне запилення сільськогосподарських культур на полях.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.