• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ранніх посівах ріпаку помітили розвиток хвороб і шкідників — Держпродспоживслужба
    Опубликовано: 2022-09-07 15:36:20

    На ранніх посівах ріпаку помітили розвиток хвороб і шкідників — Держпродспоживслужба

    В Україні триває сівба озимого ріпаку, а на ранніх посівах культури вже розвиваються хвороби і шкідники, зокрема хрестоцвіті блішки, які в допороговій чисельності заселили та пошкодили 2-6% рослин у крайових смугах.

    Про це йдеться в щотижневому фітосанітарному звіті Держпродспоживслужби, пише SuperAgronom.com.

    Зазначається, що повсюди відмічається літ ріпакового пильщика, осередково в господарствах Кіровоградської та Тернопільської областей несправжніми гусеницями шкідника пошкоджено до 2% рослин.

    Завдають шкоди також совки. Зокрема, в Черкаській області гусениці капустяної совки пошкодили до 3% рослин. Подекуди в господарствах Київської та Одеської областей гусениці озимої совки за чисельності 0,5-1 екз. на кв.м (віковий стан: I-95%, II-5%) пошкодили 1-3% сходів озимого ріпаку.

    З хвороб спеціалістами Держспоживслужби виявлено розвиток чорної ніжки в Київській (8% рослин) та Тернопільській (1%) областях. У Львівській області до 3% рослин уражено пероноспорозом.

    Раніше аграріям порекомендували інсектицидний протруйник для озимих зернових і ріпаку.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.