• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує збільшити експорт агропродукції — Олександр Кубраков
    Опубликовано: 2022-09-10 14:05:13

    Близько 5 млн т української агропродукції було експортовано у серпні, у вересні планується щонайменше 8 млн т.

    Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

    «Загалом у серпні силами портів, залізниці та автотранспорту нам вдалося експортувати близько п'яти мільйонів тонн агропродукції‎»‎, — зауважив Кубраков.

    За його словами, Україна працює над збільшенням обсягів експорту та розраховує у вересні вивезти не менше 8 млн т агропродукції.

    «Ми бачимо зростаючу зацікавленість судновласників до роботи в рамках «‎зернової ініціативи». Зокрема, у серпні до наших портів зайшли під завантаження 67 суден і ми вже маємо десятки нових запитів на захід у порти. Міжнародні ринки позитивно реагують на «‎зернову ініціативу» та вартість продовольства знижується‎»‎, — додав міністр інфраструктури України.

    Нагадаємо, що з початку війни (березень-липень 2021/22 МР) з України було експортовано понад 1 млн т соняшникової олії, що на 46% поступається показнику в аналогічний період попереднього сезону і стало мінімумом за останні 13 сезонів.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.