• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо фактори, які сприяють імпорту молокопродуктів в Україну
    Опубликовано: 2022-08-06 10:06:41

    Експорт молочної продукції з України у першому півріччі зростав. Такий же напрямок динаміки показував імпорт. Про це розповів партнер проектів «Інфагро» Максим Фастєєв, пише agronews.ua.

    Він зазначив, що як і очікувалось, звуження можливостей внутрішнього ринку призвело до надлишку сировини/молочних товарів навіть попри падіння обсягів пропозиції сировини до переробки. При цьому експорт зростав з березня по червень як через сезонний фактор, так і через розширення логістичних можливостей. Оціночні дані по експорту враховують дані законтрактованих обсягів. Фактичні ж обсяги відвантаження є нижчими через логістичні проблеми і блокаду портів.

    «Імпорт також зростав. Поступова відмова від переліку «критичних» позицій, а також бажання мереж зберегти альтернативні канали постачання молочних товарів сприяли нарощуванню обсягів імпорту навіть попри суттєву різницю собівартості виробництва продукції. Для прикладу: вартість сировини в Польщі зараз на 20-30% вище, ніж в Україні. Основним товаром для імпорту є готова продукція у вигляді сирів, і це негативно впливає на можливості вітчизняних виробників сиру», — зазначає експорт

    У своїх подальших прогнозах для 2022 року, аналітики «Інфагро» обережно ставляться до потенціалу збільшення обсягів імпорту через високу собівартість виробництва в ЄС, пов’язану з ростом цін на сировину та енергоресурси, а також девальвацію фіксованого курсу гривні, яка однозначно підтримає цей тренд.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.