• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, які саме вишні приймають на заморожування
    Опубликовано: 2022-07-14 18:09:28

    Український виробник замороженої продукції Tevitta уже розпочав сезон приймання ягоди, перші партії вишні — з власних садів компанії. Найближчим часом очікуються поставки за контрактами. Про це повідомляє agroportal.ua, пише agronews.ua.

    Строки прийому залежать як від погодних умов, так і від сорту вишні, тому прийом продукції може тривати до місяця. Про особливості прийому сировини для заморожування розповіла начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta Валентина Гуліна.

    Вишня, як і інша ягода, має постачатись у пластмасових ящиках — до 10 кг в одному. Оскільки прийом вишні, малини та смородини припадає на один період, ягоди можуть зберігатись у камері попереднього охолодження. А малина заморожується у камері статичного заморожування, яку завод цього року запустив у роботу. За рахунок цього можливий безперебійний прийом продукції від постачальників.

    Представниця заводу наголошує, що не допускається сировина зі шкідниками чи хворобами, максимальна наявність гнилі на вишні — до 1%. «Через що ми змушені відмовляти постачальникам із домашніх господарств. Працюємо з виробниками, які професійно займаються вирощуванням садів», — говорить Валентина Гуліна.

    Вишня може бути з плодоніжками, оскільки на заводі є спеціальне обладнання, яке дозволяє їх виокремити.

    Обов’язково вишня має бути однорідного ступеня дозрівання: «Ягода, з якої в подальшому буде видалена кісточка, повинна бути діаметром від 20 мм. Менші заморожуються з кісточками».

    Начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta каже, що вишня — одна з тих ягід, яка заморожується найскладніше, оскільки має довгу технологічну лінійку.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.