• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти навмисно не дозволяють гасити пожежі після обстрілів
    Опубликовано: 2022-07-16 10:08:13

    росіяни навмисно не дозволяють гасити займання на окупованій Херсонщині, знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю військовими рф. Про це повідомляє Національна поліція України, пише agronews.ua.

    Правоохоронці зазначають, що через постійні обстріли гасити пожежі на деокупованих територіях вкрай важко, а на окупованих землях росіяни навмисно не дозволяють це. Щоб врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці поруч зі стіною вогню.

    Протягом минулого тижня на території Херсонщини майже щодня фіксувалися пожежі у лісах та на полях через обстріли.

    Так, біля села Розлив Білозерської територіальної громади сталося загоряння 12 гектарів посівів зернових культур, а також загоряння соснового лісу в Олешківській територіальній громаді. Але через присутність там окупаційних військ пожежі ніхто не зміг гасити.

    Внаслідок обстрілу Генічеського району спалахнула пожежа на полі з пшеницею біля селища Новоолексіївка та села Новопокровка — вигорів і врожай, і сільськогосподарська техніка.

    Після обстрілу військами рф Каховського району сталося загоряння соснового лісу на площі понад 5 гектарів.

    Також окупанти обстріляли Великоолександрівську територіальну громаду. Там сталося загоряння посівів озимої пшениці та ячменю загальною площею близько 150 га.

    Через артилерійський обстріл росіян також сталося загоряння соснового лісу біля села Кохани та виникла пожежа на трьох гектарах соснового лісу на території Олешківського лісомисливського господарства.

    За всіма цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження про порушення законів та звичаїв війни. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.