• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії наростили площу під гречкою, тому ціна на неї може впасти
    Опубликовано: 2022-07-06 13:05:49

    Аграрії наростили площу під гречкою, тому ціна на неї може впасти

    Станом на 22 червня середня ціна гречки у магазинах коливається в межах 90 грн/кг. Про це пише Kurkul.com на основі даних Мінфіну.

    Так, від травня вартість зросла на 20%. Згідно з даними Мінфіну минулого місяця ціна крупи була 72,53 грн/кг, наразі вона зросла до 89,90 грн/кг.

    Як свідчать дані, різкий стрибок ціни гречки відбувся у квітні 2022 р.

    За прогнозами експертів, восени популярна крупа повинна подешевшати.

    Про це пише Телеграф із посиланням на прогноз голови Міжнародної асоціації виробників і переробників гречки Миколи Малієнка. За його словами, нинішнє зростання цін обумовлене агресією рф проти України, а також частково, її експортом за кордон.

    «Після різкого падіння посівів гречки зі 100 тисяч гектарів до 67 тисяч і зростання цін на неї в 2021 році, аграрії нарощують площі під цю культуру. Наприклад, за моїми підрахунками в цьому році під неї було виділено приблизно 120-130 тис. га, при середній врожайності в 1 тонну з гектара, що цілком реально, ми можемо отримати 120-130 тис. т гречки восени, чого цілком достатньо для внутрішніх потреб країни», — зазначив Микола Малієнко.

    За його словами, якщо аграрії зуміють зібрати такий урожай, вартість гречки, ймовірно, впаде з нинішніх 40 тис. грн до приблизно 25 тис. грн.

    «Це дасть роздрібну ціну гречаної крупи в магазинах в листопаді приблизно в 45-50 гривень за кілограм», — спрогнозував він.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.