• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Польщі хочуть допомогти Україні відбудувати торговельний флот
    Опубликовано: 2022-07-11 14:46:41

    У Польщі хочуть допомогти Україні відбудувати торговельний флот

    Представники суднобудівної галузі Польщі хочуть організувати співпрацю з українськими колегами задля відновлення в нашій країні торговельного флоту.

    Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу у рамках форуму Українсько-польського підприємництва у Варшаві повідомив директор суднобудівного підприємства Crist Тадеуш Коповський.

    “Суднобудівна промисловість Польщі пропонує створити постійні польсько-українські робочі групи, в рамках яких ми б обговорили будівництво кораблів для України, відновлення торговельного флоту, співпрацю проєктних бюро двох країн”, - розповів Коповський.

    Він додав, що польська сторона готова запропонувати навчання українських студентів на корабельному відділенні Гданської політехніки, а також на навігаційному відділенні Морської академії у Гдині.

    “Йдеться про те, щоб майбутній торговельний флот України мав своїх капітанів та інженерів, які обслуговували б ці судна”, - пояснив директор суднобудівного підприємства Crist.

    За його словами, польська сторона готова провести аудит українських суднобудівних підприємств, допомогти у відновленні їхнього технічного потенціалу та розпочати там будівництво суден у співпраці з проєктними бюро та фахівцями з Польщі.

    “Це комплексна пропозиція на багато років”, - зауважив Коповський. Він додав, що враховуючи добрі відносини президентів України і Польщі та за їхньої згоди можна було б запропонувати співпрацю американській стороні, яка б частково профінансувала відновлення українського торговельного флоту, зокрема в рамках ленд-ліз.

    Представник польської суднобудівної галузі зазначив, що співпрацю можна було б розпочати, наприклад, з будівництва тягачів і барж, які б перевозили по Дніпру будматеріали, продукцію металургії тощо.

    Додамо, що Польська суднобудівна група об’єднує дві верфі - у Гданську та Гдині.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.