• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна в ТОП-3 експортерів курятини до ЄС
    Опубликовано: 2022-06-28 10:04:27

    Україна посідає третє місце в рейтингу експортерів курятини в ЄС, передає УНН з посиланням на крайню статистичну звітність ЄС.

    Деталі

    Так, у січні-березні 2022 року Україна експортувала 21,5 тис. тонн курятини до ЄС і зайняла в рейтингу найбільших постачальників м'яса птиці в Євросоюз 3 місце.

    На першому і другому місці - Бразилія і Таїланд. Протягом звітного періоду країни експортували 59 тис. тонн і 33 тис. тонн м'яса птиці відповідно.

    Варто зазначити, що поставки української курятини до ЄС за рік зросли у 6,5 разів.

    Поряд з цим, незначно, але наростили поставки продукту Бразилія (+ 10,3%). Натомість Таїланд скоротив поставки курятини на 4,3%.

    До теми

    Найбільший вітчизняний виробник і експортер курятини — компанія МХП (Наша Ряба) представила фінансові результати своєї діяльності за перший квартал 2022 року, згідно яких компанія продовжує працювати на рівні близько 85% потужностей виробництва курятини.

    Додамо

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав МХП кредит у розмірі 24 млн євро. Компанія планує спрямувати ці кошти на ведення операційної діяльності у рослинництві та збереження ліквідності компанії в період військової агресії з боку рф.

    Петро Івасюк
     
    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.