• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Важливий крок для врожайності соняшника та сої
    Опубликовано: 2022-06-22 17:07:49

    Опади у вигляді дощів, які нещодавно пройшли в окремих регіонах України, зокрема в західній частині, в поєднанні з позитивними температурами повітря створили сприятливі умови для розвитку та поширення комплексу хвороб культурних рослин. Вже сьогодні фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK  відзначають незначні ураження посівів соняшника та сої хворобами, які за відсутності заходів контролю можуть завдати суттєвої шкоди майбутній врожайності, пише  agronews.ua.

    «Фунгіцидний захист соняшника та сої – надзвичайно важливий елемент успішної технології вирощування цих культур: він розпочинається із протруювання посівного матеріалу і повинен бути невід’ємною складовою захисту в період вегетації цих культур, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Тому наразі, коли фунгіцидна дія протруйників вже закінчилася, саме час перейти до наступних кроків і провести необхідні обробки. Тим паче, що гідротермічні умови поточного періоду є досить сприятливими для інфікування рослин соняшника та сої пероноспорозом. І якщо не провести вчасний моніторинг посівів на виявлення перших зовнішніх ознак хвороби і не провести обприскування спеціалізованими фунгіцидами, це може призвести до значного зниження майбутньої врожайності і спричинити непоправні збитки».

    Для надійного контролю пероноспорозу в посівах соняшника, сої та овочевих культур (фітофтороз) Олександр рекомендує обрати комбінований фунгіцид профілактичної та лікувальної дії Захист (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг). Цимоксаніл у його складі забезпечує лікувальну та антиспоруляційну дію, зупиняє процес обміну речовин гриба, сповільнює та припиняє життєві процеси, що проходять у клітинах. Проникаючи через листя та перерозподіляючись у тканинах рослин (трансламінарна дія), він знищує патоген, що почав розвиватись, навіть через 1-2 дні після зараження. Металаксил володіє потужною системною дією з лікувальними та викорінюючими властивостями; він порушує у патогенів синтез нуклеїнових кислот та інгібує РНК – полімеразу (порушується білковий обмін збудника).

    Фунгіцид високоефективно захищає посіви соняшника, сої та овочеву групу від збудників несправжніх грибів. Він володіє лікувальною та антиспоруляційною дією і здатен пригнічувати постінфекційні стадії розвитку грибів. Завдяки високій системності препарат забезпечує тривалу захисну дію та захист навіть необроблених частин рослин і нового приросту. При цьому за його застосування мінімізуються ризики виникнення у патогенів резистентності.

    Оптимальним періодом застосування фунгіциду є профілактичні або ж на початкових стадіях розвитку хвороби обробки – до прояву візуальних симптомів, максимум – за появи перших характерних візуальних ознак.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.