• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо регіони, де триває cильна засуха
    Опубликовано: 2022-06-16 18:05:57

    В Україні засуха триває в Одеській, Херсонській, Запорізькій, деяких районах Дніпропетровської і центральних районах Полтавської областей. Про це 13 червня в ході онлайн-брифінгу повідомила Тетяна Адаменко, начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України, пише agronews.ua.

    На решті території погода сприяє врожаю. Незважаючи на деякі малосприятливі особливості поточного вегетаційного періоду, від якого залежить урожай сільськогосподарських культур, погодні умови для формування пристойного валового збору ранніх зернових на сьогоднішній день залишаються цілком сприятливими.

    «Незважаючи на те, що останніми днями ми спостерігаємо «хвилю тепла», або «хвилю спеки» в Україні, і відповідно, збільшення випаровування вологи з ґрунту, його зволоження на більшості площ під сільськогосподарськими культурами, а саме під ранніми ярими, під пізніми теплолюбними, під озимими, залишається на достатньому рівні. Проте не скрізь», – сказала вона.

    За словами експертки, на сьогоднішній день цілком достатньо вологи фіксується на полях західних, північних, північно-східних, центральних областей. Що стосується півдня, то засуха в цьому регіоні була неминучою, де упродовж весни спостерігалися нетипові для даного періоду часу синоптичні процеси – починаючи з кінця лютого і до початку червня відбувалося домінування високого атмосферного тиску.

    «Такі умови призвели до розвитку засухи. Починаючи вже з травня, засуху ми фіксували на півдні Одеської області, яка потім поширювалася, поглиблювалася. На сьогодні можемо сказати, що засуха триває в Одеській, Херсонській, Запорізькій, деяких районах Дніпропетровської і центральних районах Полтавської областей», – уточнила Т. Адаменко.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.