• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи вистачить Україні продовольства: відповідь Мінагрополітики
    Опубликовано: 2022-06-15 13:06:36

    Незважаючи на повномасштабну військову агресію РФ, українські аграрії продовжують працювати для забезпечення продовольчої безпеки країни і світу. Вже зараз можна сказати, що ворогові не вдалося зірвати посівну кампанію, тому Україна точно не залишиться без врожаю.

    Про це йдеться у колонці першого заступника голови Мінагрополітики Тараса Висоцького для РБК-Україна.

    За його словами, до того ж навіть нинішні запаси продовольства покривають внутрішні потреби країни на кілька років вперед.

    "Наприклад, на сьогодні у нас є багаторічний запас соняшникової олії, кукурудзи і цукру. А щоб уникнути ризиків з нестачею ключових овочів, в цьому році на Заході і в центрі України збільшені площі під продукти борщового набору - капусту, моркву, буряк і картоплю", - підкреслив він.

    При цьому Мінагрополітики в режимі реального часу відстежує стан забезпечення держави продовольчими товарами і оперативно реагує на будь-які зміни в ситуації, додав Висоцький.

    "В цілому український агропромисловий комплекс виробляє продукції в п'ять разів більше, ніж її внутрішнє споживання", - повідомив заступник міністра.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.