• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина має намір купувати в України зерно зі знижкою більш ніж у 25%
    Опубликовано: 2022-06-08 12:09:23

    Туреччина має намір купувати українське зерно зі знижкою більш ніж у 25%. При цьому Анкара продовжує докладати дипломатичних зусиль для розблокування експорту зернових з портів України.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра сільського та лісового господарства Туреччини Вахіта Кірішчі, якого цитує газета Yeni Safak.

    "З Україною досягнуто домовленості про закупівлю зернових з більш ніж 25% знижкою. Проте вони стикаються з дилемою в питаннях безпеки та експорту продукції і хочуть, щоб Туреччина виступила арбітром у цьому процесі. І Росія, і Україна нам довіряють", - сказав міністр.

    За його словами, у Туреччині цього тижня відбудуться дві важливі зустрічі, присвячені постачанню на світові ринки українського зерна.

    Так, одна з них відбудеться у Стамбулі за участю представників України, Туреччини, РФ та ООН, присвячена створенню центру спостереження за перевезенням морем українського зерна, а питання створення "зернового коридору" у середу в Анкарі обговорюватиметься із главою російського МЗС Сергієм Лавровим.

    МАРІЯ КУЧЕРЯВЕЦЬ

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.