• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія дозволила вивезення невеликої кількості пшениці після заборони
    Опубликовано: 2022-06-03 13:04:34

    Індія дозволила відвантаження пшениці обсягом 469 202 тонни після заборони більшої частини експорту минулого місяця, але щонайменше 1,7 мільйона тонн досі в портах і можуть бути пошкоджені мусонними дощами, що насуваються, з посиланням на урядових і галузевих чиновників повідомляє Reuters, пише УНН.

    Деталі

    Постачання, які були дозволені, направлялися в основному в Бангладеш, Філіппіни, Танзанію та Малайзію, сказав високопосадовець.

    Заборона скоротила експорт індійської пшениці до 1,13 млн тонн у травні з рекордних 1,46 млн тонн у квітні, сказав чиновник.

    Але навіть після відправки певної кількості пшениці в різних портах залишилося не менше 1,7 млн ​​тонн, повідомили три дилери з глобальних торгових фірм.

    При цьому Індія отримала запити на постачання понад 1,5 млн тонн пшениці з кількох країн, які стикаються з її нестачею.

    Доповнення

    Індія, другий за величиною виробник пшениці у світі, запровадила загальну заборону на експорт 14 травня, оскільки спека скоротила виробництво і підштовхнула внутрішні ціни до рекордно високого рівня. Винятки були допущені для поставок, забезпечених вже виставленими акредитивами, та для поставок до країн, які запросили поставки для задоволення потреб у продовольчій безпеці.

    Порівняльні ціни на пшеницю товарної біржі Чикаго зросли на 50% до більш ніж 13,60 дол. за бушель після того, як російське вторгнення в Україну в лютому зупинило відвантаження майже третини світового експорту пшениці, і з тих пір по пшениці майже нічого не змінилося.

    Погіршення перспектив урожаю в Китаї та деяких частинах Європи, за яким була заборона на експорт з боку великого виробника Індії, призвело до скорочення запасів і посилило проблеми з постачанням продовольства у світі.

    Організація Об'єднаних Націй попередила, що вплив війни на зерно, нафту, паливо та добрива може призвести до голоду мільйонів людей, і на вирішення проблеми підуть роки.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.