• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На тлі світової продовольчої кризи росія зупиняє експорт рису
    Опубликовано: 2022-06-01 11:04:57

    Виробництво рису в росії в порівнянні з минулим роком може знизитися на 35-36%. Про це заявив глава Російської зернової спілки (РЗС) Аркадій Злочевський, якого цитують росЗМІ, пише УНН.

    Причина - нестача води в рисових чеках у період сівби через аварійну ситуацію на Федорівському гідровузлі в Краснодарському краї рф.

    Цитата

    "Зазвичай збираємо 1,1 мільйона тонн рису в середньому - за останніми роками. Цього року буде 700 тисяч тонн. Країна споживає близько одного мільйона тонн, з них 200 тисяч - довгозерний, імпортний рис, а надлишки відправляємо на експорт. Зараз експорту не буде: з урахуванням запасів на внутрішнє споживання рису — тютелька у тютельку. Можливо, трохи більше завезено імпортного довгозерного рису: не 200, а 300 тисяч тонн", — розповів Злочевський.

    Деталі

    За його словами, сезон не буде проблемним, проте ціни на продукцію очікуються високі, тому ті, хто встиг засіяти рис, отримають ще більше прибутку.

    Зазначається, що Федорівський гідровузол на Кубані забезпечує водними ресурсами кілька районів краю та використовується для зрошення рисових чеків. З минулого року на ньому проводилась реконструкція. Наприкінці квітня зруйнувалася ділянка автодороги та шлюзових споруд. Щоб забезпечити водою рисосіючі господарства, до 11 травня звели тимчасову технологічну дамбу, але 13 травня відбулося нове розмивання.

    Доповнення

    За словами Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша, російське вторгнення в Україну невдовзі може спричинити глобальну продовольчу кризу, яка може розтягнутися на роки.

    Президент Володимир Зеленський заявив, що російські чиновники відверто погрожують голодом світу.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.